Thursday, November 6, 2008

absurd?

automainos. citymaasturi. slogan: "Más espacio para jugar con la ciudad."

ne kuvat



kotibileet^


Sitgesin rannat ^



lähipuisto^




eräs ilta ulkon^horisont?







reissu Mont Juïc, Merce-juhlaa. ei oiss kiva törmätä pyöräl tohon puuhun^

merimuseo^ joulupukkiki on näemmä merimies

varsin hätkähdyttävä kokemus. ilmiömäiset soittajat ja joogatanssijat. mieli räjähti monta kertaa^
Mercen ilotulitukset, vuoden isoimmat ^ aika huono elämys, ku oli yhdistetty musiikkiin ja se oli täynnä mainoksii..

Tuesday, November 4, 2008

vieraita

koulusta paivaa. pian lasken kotii.

Filip muutti meil. niiden tsekkien kaveri. kaytannossahan se on hengaillu meil koko syksyn joten eroa ei huomaa. paitsi et Guillem puuttuu, joka on harmi. meni tyon peras pienempaan kaupunkiin.

tanaa on pressanvaalit Ameriikan Yhdistyneis Osavallois. pelottaa jo etukatee. mita lie kikkailuu luvas.

pesin olkkarin ikkunat ja tiskasin aamul, soin matemaatikon lempileipaa (patonki integral) ja join teeta.


-----------------------
meil oli siis vieraita taal sen verran tiuhaan ja paljon ja pitkaan etten oo tata blogii ehtiny kirjottaa muutaku avautumisen muodos. kuulumisii siis ei naemma oo tullu. nytpa.

*
Miika ja Ansku oli meil ekana, ja Mesi tuli ihan pian lisavoimistukseks Berliinist. tehtiin yhdessa ja erikseen seka paiva- etta yoasioita, kaikkee mita nyt kuuluu, paivakannii iltakannii valikuolemaa ja kuolemasta nousemattomuutta, ja hyvaa ruokaa ja kaverei. lisaks vierailtiin Sitgesissa, joka on alle tunnin junamatkan paas bCN:sta ja oli ISOI aaltoi ja aurinkoinen paiva, ja Eea ja Mesi katos hetkeks ja palas ostamansa wakeboardin kaa, ja sit leikittii vesileikkei. Sitgesis on kivaa ku ison aallon huippukohdas just ennen sortumist nakyy vaikkuimpal pikkupìkkukalasii ku aurinko paistaa aallon lapi. kivaa sial on myos se ettei oo juuri porukkaa, ei turistii eika rosvoo eika kaljamyyjii. barcelonan biitsil taitaa joskus olla liikaa hektisyytta. toisaalt myos enempii paljai tissei.. kumpi ompi paarempii.
missasin the Wailersien keikan myos yks torstai, oli myyty loppuun.....

*
seuraava potilas: Sara. bis&siider. pitki kaupunkii kavi han itsenaisil seikkailuil, hinailtiin jonkin verran, lomailtiinkin, kaytii Gracias nauttimas bissest, kavereist ja spontaanist flamencoesityksest 2 kitaral, laulul ja tanssil. baarin nimi on Raïm. kantsii koklata! melko savuista kyl niinku muualki taal. uskokaa vaa, on se ihanaa ku Suomes ei saa polttaa baaris - tulee puolet pienempi krapula eika haise vaatteet ja hiukset ja olutki maistuu paremmi ku ei tuu siit savust huono olo, seka silmat ei tuu kitkeriks ja siten ei myoskaa vasyta yhta helposti.

Sara oli muutaman paivan Valencias kattoo Mexicon-kaveriaan Leoa, joka on tytto. silla aikaa lauantaina meian piti menna reggaebileihiin koko yoks mut oliki räkärockii tai jotai räminämusaa ja ei kiinnostanu, vaik kaverit kerto et myohemmi oli ollu hyvat reggaejutut. no, ens kerral taas, on siis vallattu mesta ja joka la isot bibbalot. kuitenki mentii sit keskustaan ja loydettiin Jaime ja se vei meiat ihanal, rauhallisel, hiljasel taikasuihkulahteel joka on ihan eristyksist muust keskustast vaik ihan keskel onki. outoo. sial oli vanhempi mieshenkilo, jol oli jotai yliluonnollisii kykyi ja kitara. soitetti lauletti, melkee kaikki osas soitel ja laulel vaikkuihyvi. oli mont ihmist (mm. italialaisii ihanii tyttoi Kiki ja Chiara ja niiden kamppis Alex joiden kaa sittemmin ollaan oltu tekemisis melko paljonki, ne oli meil ja oltii juhlimas toisen synttarei ja voi miten mahtavii iltoi) ja istuttii kuivan suihkulahteen reunal jalat sisaanpain. joku oli asetellu kukkien teralehtii reunal. pitaa joku paiva menna kattoo onkse mesta oikeesti olemassakaa..

Lisaks juteltii paljo, mika on kivaa, naas emme tarpeit vastaavasti ole jutelleet mielestani vuosiin.

http://www.mtnstreetmap.com/map.html tosson tommone jonka mukaan voi suunnistaa hyviin alamakiin seka graffa- ja skedemestoihi taal. pikkuinen Sara sen loysi mua varten, paperisena siis, ja aina on mukana.

*
sit oli Eean porukat eli Jocke, Leila ja Jesse. Jesse asus meil mut noi sentaa meni hotellii toho lahel, ois voinu olla ahdast. juotiin paljo kaljaa ja syotiin tosi pal. la tehtiin turistiasioi eli Tibidabo, labyrinttipuisto, ja ranta yolla (kasteltii housut ku juostii aallois). 28.10. su oltii eka rannal ja sinne tupsahtiki Sini ja Bones! sit oltii ja mentii kattoo Sagrada Familiaa (välibissei muutama) ja jotai syotii ja simmost. parina iltana myos jesse sai maistaa espanjalais-tsekkilaisii iltoi (1 riehakas ja 1 rauhallinen). joskin kielimuurin takaa. su oltii Grácias kivas syyrialaisravintolas, suosittelen: Ugarit. niit on monta. sit ma-aamuna Eean perhe lahti.

*
ma-iltana noi oli kattoo Jamborees tosi hyvaa jamisessioo ja sen jalkee mentii Jaimen luona kaymaa sen uudes vallatus kodis, joka oli via vaha vaihees. sit tultii hakee Sini Jamboreest Placa Realilt ja saatoin Eean Maozin kautta bussil ja jatkettii Sinin, Bonen, Jaimen ja tyton, joka oli kiva mut en muista nimee, kaa. kaytii joidenki luona kaantymas ja Jaime saatto meiat kivaan salakapakkaan, jota isännöi Jesus. rentooki rennompaa. sial oli jamisessioiden rumpaliki joka ois halunnu myyda meil kokakolaa.

sit kaytii kattoo tosi kivaa baarii jos oli tosi kivaa musaa Universitatin lahel, nimelta joku Bllchica tms. meidat oli kutsunu Sandro, joka on Bonen vanha tuttu, ja lisaks sial oli Matt (jonka nakemisest Bones oli yllattavan yllattyny), joka on Berliinist kotosi ja joka lupas meil yopaikat uudeksvuodeks Berskast; ja sen tytska Moira, ja mun randomtuttu Ciutadellast joka myos tunsi naa Bonen kaverit, ja sit oli eri poydas ranskisvaihtaritytto meian koulust ja sit yks poika yhelt kurssilt, taitaa olla niil jotai vipinaa. sial baaris oli kuulemma just ollu hyva reggaekeikka (Raganath). sit mentii chupitoksil lahistol juomaa Harry Potterit ja Teletappi. oli räiskyvää. sit via joku kiva punanen vilkkuva baari sialt jos kuunneltii pyytamaamme flamencomusaa! halpaki oli ku mika, ja kiva myyjatati.

to koulun jalkee nain Sinin ja Bonesin Ravalis, jossa oli tosi hyva jazz-keikka Robadors 23:ssa. join teeta ja kaljaa. sit kaytii L'avia -nimises raflas josta otettii puiston penkil messii perhepizza (3 hlölle ihan jees) ja skumppa yhteishintaan 11€. halpaa ku saippua. Sit Matt tuli sinne ja mentii 2o (Segundo) Actoon, joka osoittautus tosi kivaks ja toinen huone oli ihan psykologisesti jannittava ja nain Alexin ja baarimikko (Zürichistä) ja -nainen oli tosi kivoi, ja mikko verotti hieman Mattia varomattomast kaytoksest. Sit Matt lahti ja eksyttii vial Placa Tripille, jossa oli melkoisen ekstrovertti tyttö (ja joukko muita suht randomei), joka laulo ja tanssi flamencoo ja rumbaa ihan sikana ja nonstop ja pyysi kaikkii ohikulkevii et osaaksne soittaa kitaral rumbaa. oli yks kitara hetken mut parin reggaen jalkee se lahti. tytto laulo, kaveltii pahaan kulmaukseen jossa oli tummaihoiset miehet myymas kaikenlaista, juteltiin ja naureskeltii joidenki niista kans ja ihmeteltiin. kaljaa ostettii pakistanilaisilt. sit ku sen tyton paristot ei vielakaa loppunu, paatin lahtee kotii. hyvastelin sinin ja bonen, koska he lahtisivat suoraan bussiasemal seuraavaks.

sit pe aamul noi oliki jo lentsikas ja illal me mentii Chiaran synttareil ja jatkettii Segundo Actoon, jossa vain pari sekuntia, sit mentii jonkun tyyppien kotiin jotka asu ihan Ramblan vieres, sialt ikkunast ne zoomaili et minka nakost jengii sita ovikelloo painaa, ja paasti vaivihkaa sisaa. kiva kamppa, paljo muusikoi taas ja uusii kaverei joist ei enaa muista ku naaman hyval tuuril. paitsi tanaa yks David soitti mul ja sano et niil on USAn vaalivalvojaiset Manhattanilaisen ystavattarensa luona. mut yhtena pointtina mainittakoon et Matt ja Moira oli sial asunnos kans, iha sattumalt :)

-----------
hieman liikaa nait vierailui yhdisti se, et molemmil mul ja Eeal oli just semmosii asioi koulus joit piti teha kohtuuttoman paljon, joten taysin rinnoin ei voinu olla opas saati hyvaa seuraa. aallon amplitudiks jäänee kuitenki reilunpuoleinen siivu, joten emme anna asioiden sekundääristen jäädä yhtälön osiksikaan.